Metsästys

Metsästysalueet

Seuran pienriista-alueiden kartta jaetaan uusille jäsenille ja tarvittaessa sitä voi tilata seuran rahastonhoitajalta tai puheenjohtajalta. Kartasta ilmenee joitakin tiloja koskevat erikoisrajoitukset. Kartta on nähtävillä kesäkokouksessa.

Pienriistan metsästys

Pienriistan metsästyksen rajoituksista päätettiin kesäkokouksessa 6.8.2019.

Sorsastus sallittu  Oripohjanjärvellä ja Oriselällä ma, ke ja pe klo 17:00-hämärä. Lokakuun alusta lähtien Oripohjan järvellä saa sorsastaa ma, ke, pe klo 15-hämärä. Avauspäivänä 20.8. sorsastus sallittu klo 12:00 alkaen sekä Oripohjanjärvellä että Oriselällä. Oripohjanjärvellä saa olla yksi vieraskortti sorsastaja isäntää kohti. Oriselällä saa sorsastaa 10.9. lähtien ma-la ilman aikarajoituksia. Nihualla sorsastus sallittu Korppoonsalmessa Oriveden osakaskunnan alueella.

Kanalinnuilla kiintiö 4 teertä tai yksi metso ja yksi teeri. Jäsenen kiintiöön lasketaan mukaan jäsenen vieraana olevien vieraskorttilaisten saalis. Pyillä ei kiintiötä. Kanalintujen metsästysajan vahvistaa ministeriö syyskuun alussa.

Metsäjäniksellä ei kiintiötä. Metsäjäniksen rauhoitusalueena Korppoonvuori, rajoina Nihuan peltoaukea Vettenkaataman metsätie, itärajana tila 2:44.

Pienpetokilpailussa palkitaan 50 € lahjakortilla ne, jotka saavuttavat vuoden aikana vaaditun pistemäärän. Pienpetokilpailun tarkemmat ohjeet vuosittaisessa toimintasuunnitelmassa.

Kauriin metsästys

Metsästyskaudelle 1.9.2019-15.6.2020 ei saaliskiintiötä koko seuran saaliille. Pekka Järvinen toimii kaurisvastaavana hoitaen kaatoilmoitukset. Seuran jäsenet voivat osallistua seuruejahtiin, jossa käytetään kauriin ajoon soveltuvia koiria. Seuruejahdista kiinnostuneet ilmoittautuvat kaurisvastaavalle ja saavat häneltä tekstiviestinä ilmoituksen jahdista. Seuruejahdissa käytetään oranssinpunaisia päähineitä ja liivejä. Seuruejahtiin pitää olla kaurisvastaavan lupa ja jahdin vastuuhenkilö pitää olla nimetty. Saalis jaetaan metsästykseen osallistuneiden kesken.

Kyttäysjahdissa saaliskiintiönä 3 aikuista kaurista / metsästäjä / metsästyskausi. Vasa lasketaan puolikkaaksi. Riistanhoidollisista syistä verotettavista kauriista noin puolet tulisi olla vasoja ja aikuissaaliista noin puolet naaraita. Jos metsästyksessä käyttää luotiasetta, pitää olla suoritettuna ammuntakoe. Kyttäykseen on saatava lupa kaurisvastaavalta, millä varmistetaan, ettei samalle kyttäyspaikalle mene kaksi metsästäjää toisistaan tietämättä.

Hirvikoirien koulutus

Koulutus sallittu

1. Teerimaassa lukuun ottamatta Koskuanojan ja Yliskyläntien välinen alue.

2. Enokunnantien ja Saparontien välisellä alueella.

3. Savijärvenmaassa sähkölinjan eteläpuolella.

Koirien koulutuksessa tauko ennen metsästystä 1.10.-11.10.2019. Metsästysaikana nuorten koirien koulutus sallittu jahtivoudin osoittamassa paikassa. Nuorella koiralla tarkoitetaan alle 2-vuotiasta koiraa, jolle ei ole vielä ammuttu hirveä. Hirvestyksen jälkeen koirien koulutukseen käytössä kaikki maastot. Metsästyslain mukaisesti rajoitukset eivät koske alle 5 kk:n ikäistä pentua.

Villisian metsästys

Villisian metsästys on sallittu seuruemetsästyksenä mies- tai koira-ajona tai kyttäymetsästyksenä. Seuruemetsästyksessä pitää olla mukana metäsästyksenjohtaja joka on joku OMS:n hirvi- tai peurametsästyksen johtajista. Seuruemetsästyksessä osallistujilla oltava oranssit liivit ja päähine. Koiraa saa käyttä seuruemetsästyksessä 20.8-29.2. Villisian voi ampua sivusaaliina muun metsästyksen yhteydessä, jos lain vaatimat muut edellytykset täyttyvät.

Vieraskortit

Seuran jäsen voi ottaa mukaan metsälle vieraan hankkimalla vieraskortin. Vieraskortin hinta on 12 €/vrk tai 60 €/kk. Se voidaan ostaa Oriveden Pyörästä tai suoraan nettimaksuna seuran tilille FI3945001340009864. Kuittikopiossa pitää olla isännöivän jäsenen nimi. Isäntä pitää olla mukana, jotta varmistuu, että vieras metsästää luvallisilla alueilla. Oripohjanjärven alueella sorsastaessa saa olla korkeintaan yksi vieras yhdellä isännällä. Vieraat saavat osallistua maksutta pienpeto- ja villisikajahteihin

Mettälä

Hirviporukka on rakennuttanut lahtivajan Lenkkitielle. Lahtivaja nimettiin Mettäläksi. Lahtivajan yhteydessä on kokoontumistila, joka soveltuu myös kokousten järjestämiseen. Lahtivajan käyttäjiksi ovat tervetulleita myös muut metsästysseurat. Mettälän varaukset tehdään Kari Koskisen kautta.

Hirvenmetsästyssäännöt